Profesia de medic stomatolog presupune o investitie majora de timp pentru pregatire, inca de pe bancile facultatii, dar si ulterior, odata cu inceperea carierei de specialist sau/si de antreprenor in cadrul unui cabinet sau al unei clinici.

Medicii stomatologi petrec multe ore la cabinet facand o munca solicitanta ajungand sa-si extinda programul de lucru si chiar sa lucreze in weekend pentru a putea ingriji si multumi cat mai multi pacienti.

Din ce cauza se intampla acest lucru?

Motivele pentru care medicii stomatologi ajung sa petreaca multe ore peste program sunt multiple, precum:

Programarile pacientilor sunt ingramadite spre finalul programului sau chiar dupa programul de lucru pentru ca pacientii isi conving medicul ca „doar atunci pot ei” sa vina. Programului medicului este astfel inegal ocupat, fiind mai putin ocupat in timpul zilei si mai ocupat spre final sau poate la inceputul zilei. Si aceste programari se duc chiar si spre weekend.

Numarul mare de programari neonorate care le incarca inutil programul. Acestea provin fie de la pacientii ce se răzgândesc si omit sa anunte sau nu o fac în timp util sau de la cei care nu se mai prezinta deloc la vizita stabilita. Astfel, programul medicului ajunge sa se prelungeasca pentru a putea face fata celorlalti pacienti care au nevoie de ajutor.

Pauzele nedorite dintre programari. Programarile facute la cererea clientului, prin telefon sau whatsapp si notate pe agenda sau in excel, fara un sistem automatizat care sa sugereze intervalele de timp mai eficiente care pot sa acopere mai mult din programul doctorului. 

Suprasolicitarea medicului. Medicii stomatologi au prea multe sarcini, iar timpul alocat rezolvarii lor nu este suficient – sarcini ce nu au legatura neaparat cu profesia de medic, ci ce tin mai mult de administrarea cabinetului. Intr-un cabinet mic doctorul stomatolog joaca de multe ori si rolul de receptionist si de asistent dar si pe cel de antreprenor.

Stim ca oboseala la locul de munca poate interfera negativ cu performantele noastre, facand munca mai putin placuta si ca acest aspect ne impacteaza inevitabil si starea de spirit. Aceasta se poate dovedi periculoasa in unele cariere, mai ales in domeniul medical.

A sta peste program nu inseamnă nici mai multă productivitate si nici performante mai bune, iar, multitasking-ul s-a dovedit ineficient. Si mai mult decat atat, acesta poate adauga mai mult stres si creaza alte probleme pentru cabinet si pentru doctorii stomatologi. 

Vestea buna este, însă, că acest intreg proces de organizare poate fi gestionat intr-un mod mai relaxat, cu mai putin stres si batai de cap, cu ajutorul unei solutii digitale si automatizate.

Aplicatia Evexia, este o aplicatie de programari medicale si este gandita pentru nisa cabinetelor dentare care isi doresc o mai buna administrare a pacientilor si a timpului de lucru al doctorilor stomatologi. Aplicatia are multe beneficii. Ca de exemplu permite configurarea de notificari automate prin SMS catre pacienti, prin care acestora le este reamintite data si ora la care sunt asteptati la cabinet.

Softul ofera posibilitatea de a identifica foarte usor sloturile disponibile si de a efectua simplu si rapid o rezervare. In acest fel, intervalele libere se vor afisa cat mai eficient si astfel, medicii vor putea imediat sa ofere sugestii de disponibilitate pacientilor care doresc sa schimbe data si ora la care sunt deja programati.

Aplicația de mobil pentru pacienti le ofera acestora posibilitatea să aiba vizibilitate in timp real asupra programului medicului stomatolog si de a alege cel mai bun interval orar disponibil din programul de lucru al medicului. Aceasta functie ii ajuta atat pe pacienti sa-si faca programarea rapid si eficient, cat si pe medici, prin diminuarea efortului administrativ si prin reducerea stresului in incercarea de a gasi cea mai buna varianta pentru pacienti. In plus, odata cu utilizarea acestei solutii, programul medicului va fi respectat, fara ca acesta sa mai fie pus in situatia de a sta peste program. Si chiar daca in anumite situatii intervalul de timp gasit de pacient s-ar putea sa nu corespunda cu cerintele de timp pe care doctorul le doreste pentru procedura medicala respectiva, aplicatia responsabilizeaza pacientul sa se gandeasca la alte intervale de timp din orarul medicului in care sa isi faca aceasta programare.

Beneficiile unei aplicații software pentru programari medicale ajuta cabinetele si doctorii sa fie mai focusati pe oferirea serviciilor de sanatate si sa petreacă mai putin timp cu efortul administrativ.

Evexia se evidentiaza prin simplitate, flexibilitate si prin usurinta in folosire. Cu doar cateva clickuri, sarcinile care necesita ore intregi de munca pot fi finalizate in cateva minute.